Повечето музиканти извън попфолк средите смятат чалгата за много опасно явление. Според Тони Димитрова обаче рапът е по-страшен.

"Сега нали на мода е рапът. За мен това е откровена кражба на американски стил, но, съчетан с български псувни, е по-страшно от крадените чалга парчета", казва Тони Димитрова в свое интервю за "24 часа". 

Изпълнителката смята, че не е редно от радиото и екрана хората да използват вулгарни думи и това да се толерира. Обяснението за нея е свързано с духовната деградация, която нямала нищо общо с икономическите несгоди от последните години.

"Това осакатява душите на децата, за нашите как да е - имаме вече мазоли и няма как да ни повлияе. Но да ми говориш за марихуани, за смъркане, за аборти, да ми смъкваш българското знаме, да ми нареждаш "боли ме това, боли ме онова" - за мен е престъпление", подчертава певицата.

Тони е категорична, че финансовата криза не е виновна за духовната.

"От рапиране възпаление на гласните струни няма да получиш. Аз съм получавала и получавам, защото пея, но псуването не докарва ларингит. За простотията не се изисква майсторлък, какъвто притежават и Диомов, и Стефан Димитров, Митко Щерев, Тончо Русев", заявява още тя.