Условията за имигрантите у нас са определени като нечовешки

Страната ни е на първо място в черния списък на "Наръчника за кандидат бежанеца". Това сочи преводът на арабиста Владимир Чуков на статия, даваща разяснения на имигрантите как да се държат, за да достигнат спокойно място. 

В статията авторът описва условията за имигранти в България като нечовешки, а българите като расистки настроен към арабите народ. Допълнително с това авторът споделя, че икономически ситуацията в страната е лоша.

Защо предпочитат Македония пред България

"През Македония за последната седмица са преминали толкова бежанци, колкото през България за една година. Очевидно, че каналът не минава през нас", коментира още Владимир Чуков пред Нова телевизия и обясни и защо това е така. 

Според него България предприема сериозни мерки спрямо бежанците като страна кандидат-член за Шенген.

"Бежанците се оплакват, че в България веднага ги хващат, слагат ги в лагери затворен тип и чакат с месеци само и само да минат през България. От Гевгелия до Прешево е 4 часа, докато през България това са няколко месеца", обясни арабистът.

"Сирийците трябва да решат как да направят своята държава така, че да живеят като хората. Европа трябва да направи всичко възможно в Близкия Изток да има спокойствие и стабилност. Няма алтернатива", коментира още Чуков.

Положението в Дамаск става все по-опасно

"В момента има много голям поток от сирийски бежанци, тъй като положението към Дамаск става още по-опасно. От пет години има бомбардиране от страна на режима, отвличания и убивания от страна на крайните ислямисти", коментира Мохамад Ал Бармауи - сириец, живеещ в България.

Виж още: Десетки хиляди имигранти в Македония чакат да влязат в Западна Европа

Що се отнася до теорията, че при диктаторите в арабските страни светът е бил по-спокойно място за живеете, Чуков не се съгласи.

"Кадафи изнасяше тероризъм. Проблемът е, че самите хора - либийци, сирийци, трябва да намерят формулата, за да направят своите държави стабилни", заяви още арабистът.

Източник: Нова телевизия