Най-екстремното преживяване за участниците в новото риалити по Тв7 бе гостуването на американеца Денис Родман в Базата, а дискусиите по основния въпрос - "Кой е Къртицата?" - вече откроиха първите заподозрени

Във визитките си повечето посочват различни страхове: от високото, от болести или от много големи буболечки. След първата си седмица в "Къртицата" някои вероятно са добавили в списъка и Денис Родман

Фотогалерия: Кой кой е в "Къртицата"

Двуметровият бивш баскетболист, вече прехвърлил 50-те, бил избран за гост-звезда по силата на факта, че познава шоуто в американската му версия и дори е печелил четвъртия сезон.

Той пристигна у нас от Рим, където бе по-рано през март, "за да подкрепи избирането на черен папа".

Визитата му продължи едва няколко дни (27-31 март), но през това време гост-звездата успя да потроши камерите в своето лично пространство в Базата, да се запознае с Христо Стоичков и да изслуша критиките му относно своето поведение, да признае пред Иван и Андрей в "Сблъсък", че наистина е посягал на живота си, да се похвали с любовните си завоевания и да накара Гиби Искренов да будува цяла нощ, за да пази от него дамите в "Къртицата".

Фотогалерия: Базата на звездите в "Къртицата"

Притеснен от поведението на Денис Белята и за да защити любимата си Николета от нападките му, в "Къртицата" влезе и Валери Божинов. Присъствието на футболиста не притесни Родман и той продължи с арогантното си отношение, вече към двамата - които се придържаха към максимата "по-умният отстъпва".

Гостуването на Валери в Базата даде възможност на жена му да си разменя ласки с него пред тв камерите, докато му шепнеше ту, че би желала да остане при нея, ту че копнее той да я отведе навън. Дали обаче плеймейтката се нуждае от уроци по актьорско майсторство, за да е по-убедителна на екрана?

Още през първите дни заселниците се изправиха и пред други предизвикателства, които подлагаха на проверка както физическата им форма - като скокове с бънджи в студен и мрачен ден, - така и емоционалното им състояние.

В изпитанието "Горящи скъпоценности" например техни любими вещи бяха унищожени пред очите им на клада. Сред малцината, които не страдаха, беше Азис - той призна, че не е сложил в кюпа снимки, талисмани или други сантиментални ценности, а 20 сандвича за всички, в случай че ги отведат някъде, където първоначално няма да има какво да ядат.

Рут Колева, която беше взела скъп медальон от своя баща, обаче не успя да скрие сълзите си. В крайна сметка се оказа, че предметите са останали непокътнати.

Съжителството между випове и обикновени хора доведе и до първия скандал в шоуто. Жени Калканджиева "яхна метлата" и размени остри реплики с Любомир Жечев, а конфликтът им раздели заселниците на известни и неизвестни, бедни и богати.

Журналистът успя да ядоса някогашната "Мис България" с провокативните си въпроси, а тя му отвърна с епитети като "г-н Никой", "дразнителче" и "др**льо".

Нейната реакция изглеждаше най-бурна, но той не настрои срещу себе си само нея.

Преди номинациите във вторник заселниците в Базата всекидневно попълват дневници, в които разсъждават по основния въпрос в шоуто: Кой е предателят в Групата? Именно тези дневници ще спасяват заподозрените от елиминации.

В безоблачните мигове от първите дни на 20-те заселници Азис "посвири" на синтезатора "евъргрийни", аплодиран от Тодор и Деян Неделчев-Икебаната, който призна, че не владее пиано, а акордеон. Добра съм, но недооценена, за съжаление, заключи Василка.

Рапърът 100 Кила пък започна флирт с брюнетката Миглена и двамата се усамотиха в спалнята. Остава да видим как ще се развие потенциалната им връзка през следващите им около девет седмици и половина в "Къртицата".

Освен вечерните епизоди в 20 ч. с Иван и Андрей (от понеделник до събота), по Тв7 през седмицата върви и дневното дискусионно предаване "Къртицата" на светло" - един час от 11,30 с водещ Жана.