Италианският филм, заснет в столицата ни с актрисата от "Източни пиеси" Николина Янчева, има премиера на фестивала "Видеохолика" във Варна

Документалната лента на Леонардо Моро ще има първата си прожекция на 1 август в рамките на фестивала за съвременно, независимо изкуство (30 юли-3 август, вж. програмата на Videoholica.org), след което ще бъде представена в Германия, Италия и Колумбия.

Авторът му, млад италиански публицист, пише рецензии за филми и книги, а преди година създава свое собствено списание - Brown Bunny Magazine.

След като вижда Николина в ролята на Ники от "Източни пиеси" на Камен Калев, Моро решава да дойде в София, за да се срещне с нея.

Първоначалната идея е за интервю, но след първите няколко часа той заснема кадри и ги включва в проекта "Лека нощ, София", където днес те са едни от най-вълнуващите. Също както във филма на Камен Калев, в "Лека нощ, София" актрисата отново играе себе си.

В главната роля - на самотно момиче, случайно попаднало под светлините на нощна София - е Лучия Телори, за която това е актьорски дебют пред камера.

"Лека нощ, София" е определян като личен филм - посвещение; импресия за любовта внезапната загуба и детските спомени.

Заснет изцяло в София, той е колкото тъжен и мрачен, толкова светъл и вдъхновяващ, като пресъздава неща, от които всеки от нас се страхува и същевременно обича. Ето кратък откъс: