Дамският струнен квартет позира в стила на модните икони от 50-те

"Не очаквахме, че този имидж ще ни пасне толкова добре. Ретро концепцията тотално отговори на музикалното ни излъчване и така преоткрихме сценичния си стил", споделя цигуларката Гергана Алексиева.

В наскоро заснетата фотосесия тя и колежките й Мария Новева (цигулка), Бистра Копринкова (виола) и Марина Хинова (виолончело) позират сред аристократичен 3D интериор, където сякаш попадат в естествената среда на класическата музика.

Ретро прическите им, дело на Десислава Гроздева, са допълнени с тоалети на MAX&Co. и винтидж бюстиета от "Палмърс", като закачливо намигване към стила на звезди като Грейс Кели, Мерилин Монро и Одри Хепбърн.

Концепцията е на Искра Стоилова, фотограф е Тихомир Рачев (за Floor 5 Studio), а стилист - Цветомир Горанов.

По-рано тази година четирите музикантки заснеха клип към новото си парче Destiny, по известната "Тема на съдбата" от Бетовен. Съвременната версия е на италианския композитор Маурицио Абени, който стои зад някои от най-популярните изпълнения на Андреа Бочели.

Виж още: Първият хит на Робин Тик

За записа е използван голям симфоничен оркестър, а парчето е смесено и мастерирано от тонрежисьора Марко Страчиони, работил с известни имена, сред които големият Енио Мориконе.

"Хипнотик" обещават да зарадват почитателите си и с нов албум.