Шестият филм от поредицата стана най-касовата 2D премиера у нас

Над 250 коли са били потрошени за снимките на "Бързи и яростни-6", разкрива режисьорът Джъстин Лин. Оказва се, че си е струвало - със 275,5 млн. щатски долара това е филмът на "Юнивърсъл" с най-касов премиерен уикенд в световен мащаб, на второ място за тази година след "Железният човек-3".

Фотогалерия: Бързи и яростни - на екрана и на живо

У нас тридневните приходи от празничния уикенд 24-26 май надхвърлиха 440 хил. лева, с 53 718. Тези числа изстрелват филма далеч пред останалите заглавия за 2013-а досега, като надминават с над 55% приходите на следващата най-касова премиера тази година - "G.I. Joe: Ответен удар" (отново с Дуейн "Скалата" Джонсън), постигнал 281 013 лв.

"Бързи и яростни-6" е първият филм, излъчван на 4DX у нас, и всички прожекции в този формат през първите три дни са били разпродадени. Новото изживяване в киносалона ангажира допълнителни сетива и включва движение на седалката, разпръскване на водни капки и усещане за вятър.

Вече е насрочена премиерна дата през 2014 г. и за седмия филм в поредицата, където се очаква да видим Джейсън Стейтъм като брат на злодея от "Бързи и яростни-6" Люк Евънс.

Виж още: Новият Гарван - красавец, бог и злодей

Част от скоростните приключения на екрана и новите технологични джаджи, сред които 10-тонен танк Chieftain, руски самолет и специално конструиран Flip Car автомобил.

С още по-шеметни каскади, този път по пътищата на Европа, на голям екран се завръща оригиналният актьорски състав - Вин Дизел, Пол Уокър, Джордана Брустър и екшън звездата Мишел Родригес, която има бойни сцени с едно от новите попълнения, MMA шампионката Джина Карано ("Мокри поръчки").