Американското издание описва спокойния приятен дух на най-стария български град

За България Пловдив е като Краков за Полша - историческа столица и може би най-приятният град, макар и столиците София и Варшава да са значително по-големи и важни. Така авторът на туристически пътеводители за Европа и водещ на редица предавания за пътуване Рик Стийвс коментира впечатленията си от най-стария български град във видео за "Хъфингтън пост".

Стийвс описва Пловдив като град с павета, които могат да ти счупят глезените, приятна малка зона за гурмани и хипстъри и невероятна атмосфера на пешеходния булевард. 

Както са го направили редица градове в Европа, градът е обединил в себе си оригинално археологическите си забележителности в приятна форма. Пластовете са любопитни - под щастливото спокойствие на 2016 г. се крие здрава комунистическа черупка, джамия от османската ера и най-накрая хиподрум, където преди 2000 години е имало състезания с колесници, коментира Стийвс. 

Виж още: 18 неща, които "Хъфингтън поуст" харесва в България

Той изразява почудата си защо повечето граждани на САЩ не обръщат толкова внимание на България. "Да, тя има азбуката, религията и славянската кръв на "майка Русия". Но мечтите и целите ѝ гледат на Запад - причина ние да пътуваме на Изток", отбелязва Стийвс.