Кампанията за насърчаване на изборната активност в северната държава определено разчита на креативност и чувство за хумор

Дания винаги се е радвала на висока избирателна активност, дори когато нещата опрат до избори за Европейски парламент. Въпреки това в държавата в момента тече кампания за насърчаване на избирателната активност, а тази кампания определено заслужава внимание с креативността си.

Анимационен клип, чийто главен герой е едър, космат мъжага в рокерски (или по-скоро садо-мазо) дрехи, яздещ два делфина. Той е най-активният защитник на правото да се гласува и ще накара всеки да отиде до урните. Методите му на действие могат да бъдат описани крилатата реплика, характеризираща на методите на управление на българския министър-председател Андрей Лапчев (1926-1931), "Со кроце, со благо, со малце кьотек". В случая лирическия герой набляга предимно на "кьотека".

"Воутмен", както датчаните са кръстили този борец за избирателна активност, е готов дори да се откаже от нежните ласки на група атрактивни, голи анимационни жени.

Предупреждаваме, че видеото е направено за млади хора, активни онлайн потребители, които по-скоро биха го намерили за забавно. Клипът определено не е за хора, оперирани от чувство за хумор.