Срещу всяко безплатно сваляне на Invisible от iTunes в продължение на денонощие и половина (2-3 февруари) "Банк ъф Америка" даряваше по долар за борбата против СПИН

Песента е продуцирана от Дейнджър Маус (от Gnarls Barkley), а режисьор на черно-бялото видео, заснето в самолетен хангар, е Марк Романек. Събраните от благотворителната акция средства отиват за кампанията RED за борба със СПИН, туберкулозата и маларията.

140 долара годишно са необходими за медикаментите на един ХИВ позитивен. Досега болестта, открита преди повече от три десетилетия, е отнела живота на 36 млн. души.

В средата на 90-те терапията е коствала около 10 хил. годишно на човек, но днес стойността й е снижена значително и позволява лечението да достига до около 10 млн. души в най-бедните държави по света, при едва 300 хил. през 2002 г.

Междувременно "Ю ту" са кандидати и за "Оскар" с песента Ordinary Love от филма за Нелсън Мандела "Mandela: Long Walk to Freedom", спечелила вече "Златен глобус". Новият клип с текста е режисиран отново от Мак Премо и Оливър Джефърс, с участието на самите музиканти и версията, аранжирана от Пол Епуърт.