Певецът Йосиф Кобзон е в новия списък със санкции на ЕС

Певецът Йосиф Кобзон е в новия списък със санкции на Европейския съюз срещу руски представители. В списъка са включени и двама руски заместник-министри заради ролята им в конфликта в Украйна, информира агенция "Ройтерс", цитирана от БНР

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов и първият заместник-министър на отбраната Аркадий Бахин няма да могат да пътуват в страни от Евросъюза и ще бъдат замразени авоарите им. 

Двамата са подозирани, че са ръководили разполагането на руски военни на украинска територия. В списъка със санкции са включени още 3 руски и 14 украински граждани, сред които заместник командира на донецките сепаратисти Едуард Басурин.

Санкции са наложени и на командири на подразделения на проруските сепаратисти, биещи се срещу частите на украинския президент Петро Порошенко. 

Сред тях са командващият фронта на Казашката национална гвардия Павел Дремов (с прякор "Бате"), командирът на отряда "Русич" Алексей Милчаков, командирът на батальона "Спарта" Арсений Павлов (с прякор "Моторола"), командирът на батальона "Сомалия" Михаил Толстих (с прякор "Киви"). 

В ограничителния списък влизат и политически лидери от Донецката и Луганската народни републики.

Виж още: "Нормандската четворка" настоява за пълно прилагане на примирието в Украйна