Местното правителство им е наложило неправомерни такси

Ако питате вече отдавна покойният северноирландски футболист и гуру в областта на това да бъдеш гъзар, Джордж Бест, един от най-добрите начини да похарчиш парите си, е като ги дадеш за жени. Това обаче някак не е подходящо ако си държавна институция, но все пак стават и такива неща.

Така например австрийската провинция Залцбург е принудена да изплати около 1 млн. евро на местни проститутки заради потребителски такси, които са им искани незаконно. Това беше признато от местното правителство.

През 2010 г. Залцбург въведе потребителска такса в размер на 35 евро, която да покрива ежеседмичните медицинските прегледи на професионалните проститутки в региона, които са общо около 600, пише британският "Гардиън".

"Тези такси са били въведени без правно основание и ние ще трябва да им възстановим парите", заяви местно длъжностно лице в ефира на държавната радиотелевизионна компания ОРФ.

Виж още: Включват наркотиците и проституцията в БВП

Освен парите, които ще бъдат възвърнати на жриците, може да се наложи да бъде изплатена компенсация и на собственика на голям хотел, предлагащ "нежни" услуги. Той е подал иск за 200 000 евро.