Забраненият плод е сладък, но заслужава ли си да го откъснем

Любовните закачки и кратки авантюри на работното място са често срещано явление. Общоприето е, че това е напълно нормално, защото в работата прекарваме повече време, отколкото вкъщи със семейството си. Сякаш е съвсем естествено да флиртуваме в офиса, понякога за да разнообразим деня си, понякога заради силно привличане към определен човек.

Какви обаче са плюсовете и минусите на една евентуална любовна връзка с колега?

За:

1. Нали казват, че любовта е сляпа и може да я срещнеш навсякъде, а и животът е твърде кратък, за да се ръководим от излишни скрупули? Ако харесвате някой колега, не се стеснявайте и предприемете нещо, преди да е станало твърде късно. Пък и е по-вероятно после да съжалявате, че не сте го направили, отколкото, че сте.

2. Забраненият плод е най-сладък! Със сигурност е вълнуващо и доста секси, да имаш тайна връзка с най-готиния мъж в офиса. Страстните погледи, мръснишките имейли, неволните докосвания, докато се разминавате, тайно разменените усмивки, всички тези мънички неща правят деня ви много вълнуващ.

3. Понякога се случва химията в тялото ни да говори повече, отколкото разумът и тогава се случват най-невероятните неща. Ако страстта помежду ви е голяма, изпълнете своята фантазия и й се насладете. Все пак живеем заради себе си, а не заради мнението на хората. Но хвърляйки се в тази вълнуваща авантюра, бъдете подготвени, че тя може да не продължи дълго и ще има своите последствия. Ако сте готови на този риск, бъдете смели.

4. Някои от най-големите любови се раждат именно там, където двама души работят. На работното място често пламват големи чувства, които прерастват в дългогодишен брак. Това важи с особена сила за хората с творчески професии, които по традиция са по-емоционални и влюбчиви.

Против:

Виж още: Когато сексът стане скучен

1. Сексът на работното място може да се окаже пречка за работата ви. Ако твърде често се разконцентрирате заради връзката си, това може да ви навреди в професионален план.

2. Ако връзката ви с колега остане на ниво лек флирт, това едва ли би било голям проблем. Но ако нещата се задълбочат и се стигне до продължителна връзка, всяка ваша свада би се отразила и в работата. Понякога е много трудно за хората да разграничат личните отношения от професионалните. Помислете над това, ако все пак сте решили да имате връзка с колега.

3. Ако често флиртувате и имате по-близки отношения с ваши колеги, рискувате останалите сътрудници в офиса да ви вземат за подбив и дори да не ви възприемат насериозно. Дори и за вас леките забежки да не са нещо голямо, отстрани биха могли да изглеждат като повърхностни и необмислени постъпки.

Виж още: Как да свършите заедно

И няколко интересни факта за секса на работното място:

Според британско изследване 61% от жените са правили секс с колега.

Американски порно сайт се занимава изключително и само с филми, чийто сюжет е свързан със секс на работното място.

Проучване показва, че един на всеки 5 австралийци са поддържали сексуални връзки на работното място.

Сексът в офиса заема второ място в класацията за сексуалните фантазии на французите.

Резултатите от проведената наскоро американска анкета сред служители от 33 до 36 години разкриват, че 90% от населението признава практикуването на секс на работното място.

Виж още: Откровено за самозадоволяването

В крайна сметка стигаме до извода, че щом не пречат на процеса на работа, няма нищо лошо във връзките между колеги. Единствената препоръка е да не афиширате близостта си пред другите, защото останалите служители могат да се почувстват неловко.