Размерът на индивидуалната пенсия ще бъде отчетен при определянето на великденската добавка, която ще се финансира за сметка на правителството, каза пред журналисти финансовият министър

Това е подход, който е ползван и при други подобни ситуации, информира Novini.bg.

Ще има великденски добавки за пенсионерите, заяви вчера премиерът Бойко Борисов, който присъства на първия конгрес на "Движение 21", цитиран от "24 часа". Той е наредил на финансовия министър да подготви постановление за заделяне на нужните 50 млн. лв. затова. 

Въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни надбавки

Сега приходите са по-добри в тези два месеца. Казал съм на финансовия министър да готви постановления за Великден пак", обясни премиерът. 

И понеже действително истински си обичаме пенсионерите, ще ги заделим тези пари, каза Борисов. Той напомни, че още предишното му правителство с идването си на власт започнало да плаща високи пенсии. 

И сега не искам да им давам възможност да се упражняват на наш гръб, защото ние 4 години плащахме пенсиите, които те вдигнаха без да има обезпечение, заяви Борисов по адрес на БСП. 

По същия начин направиха и със закона за МВР - 

вдигнаха заплатите без да има никъде обезпечение

каза премиерът. И сега ние трябва да намерим пари - това е подло и популистко действие - вдигаш без да имаш пари и след това гледаш сеира на другите, оплака се Борисов.