Доменико Долче и Стефано Габана използват мозайките на катедралата в Монреале (Сицилия) като вдъхновение за есенната си колекция.

Колекцията няма нищо общо със скорошното оттегляне на папа Бенедикт XVI и различните слухове за сексуални интриги във Ватикана по този повод. 

Дуото отбеляза, че моделите им са измислени преди месеци, а изработката на мозайките по дрехите изисква много бавна и прецизна работа. 

След всички заглавия в италианската преса обаче за сексуални интриги във Ватикана, "Долче и Габана" показаха дузина рокли с византийски и католически мотиви, взети от катедралата в Монреале, на седмицата на модата в Милано. 

Ревюто, открито от византийска царица, бе закрито с куп манекенки в кардиналско червени рокли. 

Бижутата бяха кръстове и броеници, разбира се. Християнските елементи присъстваха и в аксесоарите - обувките и чантите бяха покрити с красиви мозайки от камъни.

Основно виждаме светци, царе и ангели, изобразени на дрехите и аксесоарите, като много от тях сякаш ни препращат към Златния век на България. 

Освен религиозната тематика, на подиума се разходиха и няколко сиви костюма, които без проблем ще се слеят в ежедневната среда. 

Изгледай го докрай. Финалите на "Долче и Габана" винаги заслужават внимание.