Джаред Лето поръчва 10-метров подиум, за да се слее с феновете на стадион "Академик"

Пет дни преди фестивала Sofia Rocks 2014 технически екип от Германия се включва в изграждането на всички съоръжения за зрелищното музикално събитие.

Интервю: Как се правят готините концерти - Петър Петров пред Bulevard.bg

Професионалистите са едни от най-добрите в концертния бизнес и са част от екипа на "Болкан ентъртейнмънт" за пета поредна година. Те допринасят не само за издигането на огромната конструкция, но и в подбора на техническото оборудване за "София рокс", включително озвучителната техника и видеостените.

"За нас е огромно удоволствие отново да сме тук, в България, и да станем част от "София рокс 2014". Специално за събитието очакваме техника от Германия, а през следващите дни екипът ни ще строи огромната конструкция на стадион "Академик", която ще бъде издигната от нулата. Тук е моментът да благодарим и на стадион "Академик" за помощта, която ни оказват. Шоуто ще бъде зрелищно и по нищо няма да отстъпва на големите фестивали, които организираме в Европа и по света", коментира Карстен Вегнер.

Видео: "Металика" на първия "София рокс", 2010 г.

Сцената е с големина 40 м, а общата й площ се равнява на половин декар. Контейнери и шатри с комбинирано тегло близо 80 тона служат за строежа на фестивалното градче, озвучавано от 12 топколони и 30 суббаса - достатъчни да "взривят" с качествен и чист звук района около стадион "Академик". 

Фронтменът на 30 Seconds to Mars Джаред Лето е поръчал 10-метров подиум, за да може да бъде по-близо до българските си фенове, както и специално осветление. Два огромни екрана ще предават всичко случващо се на сцената, като осигуряват идеална видимост от всеки ъгъл на терена на стадион "Академик". 

Виж още: Актьорите, които изнасят концерти: 2. Между "Оскар", MTV и "Грами"

Пет дни са необходими за подготовката на стадиона, който събира рокфенове от страната и целия Балкански полуостров. Хедлайнърите "Офспринг" и "Търти секъндс ту Марс" са подготвили близо двучасови концерти, преди тях свирят Skillet, Mando Diao, Alcest и Osssy.

Вратите в неделя отварят още в 14 ч. Организаторите готвят зони за забавление, с храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден. С един билет феновете на рока ще могат да чуят и видят зрелищно шоу, състоящо се от шест концерта, а по традиция децата до 10-годишна възраст влизат безплатно.

Билети за София рокс 2014 се предлагат в мрежата на "Ивентим", включително във веригите "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет". Цена: 90 и 110 лв. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата през 2019 г.