Ученичката на Васко Василев планира да участва в олимпийските спускания в руския зимен курорт Сочи догодина

Ванеса Мей си взима едногодишен отпуск от музиката, за да се посвети на спортната си кариера. Амбицията й е да се състезава в ски-спусканията на зимните олимпийски игри. Ако успее, тя ще е едва вторият представител на Тайланд на зимни игри, отбелязва Би Би Си

Цигуларката, която става звезда още като дете, днес е на 34 и споделя, че мечтаела да бъде скиорка още от 14-годишната си възраст. Сега целта й е да участва в поне пет международни старта, за да се класира за Сочи 2014.

Тренировките й започнали още през 2009 г. в швейцарския алпийски курорт Цермат, като междувременно тя продължи концертните си изяви, като гостува и у нас.

Родена е в Сингапур, но баща й е тайландец. Има и британско гражданство, след като майка й Памела Мей Никълсън, китайка, се омъжва повторно за жител на Острова.

Ванеса се научила да кара ски още 4-годишна, но след като започва да свири на цигулка, се ориентира към музиката и на 12 издава първия си албум. По-нататък се прочува както със сексапила си, така и със смесването на класически произведения и съвременни аранжименти - както в "Токата и фуга в ре минор" на Бах от албума й The Violin Player (1994).