Бивше гадже на президента на САЩ Барак Обама разкрива непознати страни от характера му

Тези непознати черти на Обама са описани в дневника на Женвиев Кук, дъщерята на австралийски дипломат, споделяла живота на Обама в началото на 80-те години, когато той е бил на около 20 години и е живеел в Ню Йорк, предаде Франс прес.

Откъси от дневника на Женвиев бяха публикувани в сп. "Венити феър". В тях тя описва топлината на Обама в техните интимни отношения, но посочва, че тяхната любовна история я е дестабилизирала и тя е поискала да се откъсне от нея.

"Топлината на Обама може да бъде мамеща. Той използва мили думи, той може да бъде открит, да поражда доверие, но у него има и определена студенина", се казва в дневника на момичето, пише novini.bg.

В него Женвиев пише през 1984 г.: "Барак винаги ме съблазнява, но много неща се случват дълбоко в душата му, под повърхността му. Той е недосегаем. Той се контролира, владее се".
Година по-късно след края на връзката им, Женвиев твърди, че Обама е отказал да поеме сантименталния ангажимент, за който тя е настоявала.

През 1989 г. Барак Обама се запознава с Мишел Робинсън в Чикаго и след три години двамата се женят. През септември двойката ще празнува 20 години брачен живот. Първото семейство на САЩ има две дъщери - Малия и Саша.