Началната такса за присъединяване е 6000 долара, а всяка година се плаща вноска в размер на 3000 долара, за да продължите достъпа си

Създадена от американеца Джеймс Тучи-Питърс, Netropolitan изисква от своите членове не само да бъдат богати, за да се присъединят, а да останат такива, за да продължат да ползват услугите й, пише "Блиц".

Има и минимално изискване за възраст - 21 години. Задължително трябва да използвате истинското си име, да пишете само на английски и да не изнасяте информация за членовете извън мрежата. Забранено е правенето на скрийншотове. Всичко това е с идеята да се поддържа ексклузивен и ограничен характер.

Виж още: Нов алгоритъм и в "Туитър"

Достъпът до мрежата на външни лица е ограничен, но ако все пак успеете да надзърнете, ще видите, че интерфейсът й прилича на поорязана "Гугъл+" страница с кръгла снимка на профила и иконки за активност, профил, известия, съобщения и локация. Ъпдейтите на статуса пък изглеждат близки до начина, по който работят те във "Фейсбук".

Netropolitan не издава какъв е броят на абонатите й, но твърди, че още при стартирането си има няколкостотин членове. Мрежата се хвали още, че интересът е толкова голям, че малко след като заработили за първи път, сървърите блокирали и се наложило да бъдат ъпгрейднати.

Виж още: Защо "Фейсбук" продължава да доминира в маркетинга