Ограничения в движението за две години напред заради строежа на третия лъч от метрото

С началото на новия месец за срок от две години - до 1 февруари 2018 г. вкл., Столичната община въведе следните промени в организацията на движението в София:
   
- Забранява се влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов”, като движението им в този участък ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда;

Виж още: Нови тапи в София заради строежа на метрото
   
- Закрива се наказателният паркинг на Центъра за градска мобилност в разделителна ивица на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов". Движението на превозни средства ще се извършва по ул. "Силистра" еднопосочно между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Чамкория" в посока към ул. "Чамкория".
   
- Закриват се местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Янко Сакъзов" и ул. "Силистра" и по западното пътно платно на ул. "Проф. Милко Бичев" между бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Силистра";
   
- Променя се маршрутът на автобуси 11, 213 и 404 само в посока жк "Гео Милев", "Младост" и "Дружба", като линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. "Ген. Данаил Николаев", после по ул. "Проф. Милко Бичев", надясно по ул. "Проф. Милко Бичев", по източното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - и по маршрутите си.
   
- Измества се спирката при Орлов мост с код 1289 на 100 м напред от съществуващото си местоположение на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Обиколихме всички места, където се налагат промени в движението, засега няма драма, коментира пред "Стандарт" шефът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев.

Той поясни, че по-съществени временни реорганизации ще има от 21 март, когато две от големите пътни артерии в София - "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски" ще станат двупосочни.

Източник: Столична община; в. Стандарт