Плажовете по Северното Черноморие ще приветстват първите си посетители след Възкресение Христово.

 "Ако времето позволи, в края на април ще бъде открит новият летен сезон по централните варненски плажове". Това съобщи Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера "Лазурен бряг 91", пред Дарик радио. 

В момента пясъкът се почиства и заравнява, след което ще започне разполагането на шезлонги и чадъри. После ще бъдат поставени медицински и спасителни пунктове

Водят се преговори за поредна атракция на плажа. Тя ще бъде водна и ще се разположи в района на Първа буна. Какво точно ще представлява обаче все още се пази в тайна. 

Цените на чадъри и шезлонги няма да бъдат повишавани, увери Василев, цитиран от вестник "Стандарт". И през тази година свободните площи за плажуващи ще бъдат 50%

Южният плаж няма да бъде проблематичен от екологична гледна точка. През миналото лято замърсяване е имало на Офицерския, обясни Василев. Той изрази надежда, че след изграждане на помпена станция "Акациите" плажът ще бъде по-чист. За това ще помогне и сепараторът за твърди отпадъци и допълнително йонизиране и изчистване на морската вода от примеси.