Сейдж Сталоун беше открит мъртъв в дома си, докато баща му представяше новия си филм

Трагичната вест застигна Силвестър Сталоун месец преди премиерата на "Непобедимите 2", сниман в България.

Безжизненото тяло на 36-годишния мъж беше открит в апартамента му край Холивуд в петък. Според някои предположения той бил мъртъв поне от три дни, а сред версиите е неволната употреба на свръхдоза медикаменти. Версията за самоубийство засега се изключва, но за окончателните резултати трябва да се изчака токсикологичното изследване.

Сейдж беше най-голямото от петте му деца и като тийнейджър се е снимал редом с баща си в "Роки 5" като негов син.

"Силвестър Сталоун е съсипан от скръб и няма да забрави тази загуба - пише в официалното съобщение, разпространено от пиар агента на актьора. - Мислите му сега са с майката на Сейдж, Саша."

Тя е първата съпруга на Слай, с която са били женени от 1975 до 1985 г., а по-малкият им син страда от аутизъм. От третия си брак, с Дженифър Флавин, Слай има и три дъщери.

За Сейдж се казва още, че е бил "много талантлив, прекрасен млад човек". Към друго прессъобщение, до сайта TMZ, е прикачена и черно-бяла снимка от 1991-ва, дело на топфотографа Брус Уебър.

Американските медии цитират и адвоката на Сталоун-старши, според когото първородният син на звездата е работел по различни проекти като режисьор и сценарист, бил е в добро разположение на духа и дори е планирал да се жени отново.

Баща и син са се снимали заедно и във филма от 1996 г. "Дневна светлина" (Daylight).