Курортът ни попада сред 4-те най-развратни курорта на континента

Всички знаем за славата на Слънчев бряг като един от най-развратните и популярни сред туристите, търсещи евтини удоволствия, курорти. Славата му обаче вече се носи и из цяла европа, като сред британските младежи това е една от любимите дестинации.

За това свидетелства и класацията на английския фотограф Питър Денч, подреждаща най-любимите развратни летни дестинации за британските туристи.

Денч е предприел обиколка на четири от най-посещаваните от туристите от Острова летни дестинации, като е заснел как младите му сънародници се отдават на всякакви удоволствия през лятната ваканция.

На британските тийнейджъри им се носи слава като едни от най-разкрепостените купонджии и за ваканциите им са типични брутални напивания, прекаляване с наркотици, секс на обществени места и правене на безразсъдни номера като т.нар. "балконинг". Купоните са ритуал, а ексцентричните неща - задължителни.

Топ 4 на най-развратните дестинации в Европа според Питър Денч са Сан Антонио на остров Ибиса, Слънчев бряг в България, Агия Напа в Кипър и Магалуф на остров Майорка.

Виж още: Селфи туризмът граничи с вандализъм

Фотографиите на Денч ще излязат в книгата "Британците в чужбина", която излиза през август тази година.

Това не е първият път, в който нашият курорт попада в обектива на британските медии заради разврата, който се случва там.

През 2013 г. таблоидът "Сън" посвети на курорта материал, озаглавен "България във Вулгария".

В началото на 2014 г. Channel 4 пусна поредицата "Какво се случва в Слънчев бряг", показваща как британските младежи прекарват лятната си ваканция на родното Черноморие. 

Преди това през 2013 г. нашумя филма на журналистката от трети канал на Би Би Си Стейси Дули, "Пиянство, обиколка по баровете и България", който показа онова лице на Слънчев бряг, което става все по-известно по света - развратното. 

Източник: PeterDench.com