"Фотошопът" изглежда най-лесното решение, но има и други малки трикове за постигане на фотогеничност

Обожаваш да се снимаш, но имаш чувството, че фотоапаратът не те обича и стоиш с часове пред огледалото, за да намериш правилната поза, в която трябва да застанеш пред обектива?

Има и по-лесен начин да излизаш добре на снимки - просто спираш да се снимаш! Този вариант обаче едва ли ти допада много. Затова ти предлагаме шест съвета, които могат да са ти полезни, когато искаш да изглеждаш добре на снимки.

1. Използвай естествената светлина като "Фотошоп".

Ако добре уловиш светлината в кадър, можеш да избегнеш употребата на "Фотошоп". Когато се намираш в затворени пространства и трябва да се снимаш, отиди до най-близкия прозорец и застани така, че светлината да пада върху лицето ти - за миг всички бръчки и торбички под очите ти ще изчезнат.

Виж още: Николета с крив нос заради "Фотошоп"

Но независимо дали си в помещение, или навън, никога не се излагай на пряка слънчева светлина - получават се много неприятни сенки върху лицето. Изключваме моментите по изгрев слънце или при залез - тогава светлината е толкова мека и приятна, че прави всичко и всички красиви.

За съжаление при вечерни снимки всичко зависи от фотоапарата и настройките му.

2. Напудри си носа - гримът върши чудеса.

Ако кожата ти е по-мазна или се потиш на слънцето, попий с кърпичка всичко, което лъщи по лицето ти, и напудри леко нослето. Лесно е и ефикасно.

Опушеният грим на очите също е за предпочитане на снимки.

Виж още: 12 начина да подчертаем очите

За още по-голям ефект си сложи червено червило. Ако не ти допада яркочервеното, използвай просто гланц - върши страхотна работа. 

3. Бъди позьор.

Всеки човек има определена походка и маниери, но обърни внимание, че известните личности имат заучени пози, които заемат пред обективите. 


Марина Томилина по копринена риза и бельо, от Anna Psareva

Нашият съвет е да си отделиш 15 минути пред огледалото за позиране, преди да излезеш навън с конкретен тоалет. Така ще разбереш какво поведение подхожда на дрехите ти. Знаем, че звучи абсурдно, но помага.

4. Открий по-добрия си профил.

Всеки от нас има по-добър профил. В повечето случаи - левият. Трябва да откриеш кой е твоят и да го показваш на снимки. 


Корица на модното сп. "Божур" от 1980 г., от Balkanton

Помоли някой приятел да ти направи няколко снимки, за да видиш кой е по-добрият ти профил, защото пред огледалото възприятието не е същото.

5. Играй.

Научи се да се забавляваш пред фотоапарата. За да стане хубава снимка, трябва да флиртуваш с обектива - да се движиш, да се смееш, да правиш секси физиономии.

 

Опитай се да показваш всеки път различна емоция пред фотоапарата.

6. Кажи "Не!".

Прекарали сте цяла нощ навън, умората е изписана на лицето ти, светлината направо прониква в мозъка ти, потиш се, косата ти е мазна... Не ти е ден! Имаш идеалното извинение, за да откажеш да се снимаш. Кажи "Не!". Лесно е! В противен случай има немалък шанс снимката да стане ужасна.

Ако не можеш да казваш "Не!", тогава сложи най-големите слънчеви очила, които ти се намират под ръка - без значение дали навън е сутрин, или вечер.

Всеки има своя малък трик, за да излиза добре на снимки. Ще се радваме, ако споделиш своя с нас!

Междувременно надникни в каталога с фотографска техника на Tuk.bg, защото идват отпускарските месеци и моментите за снимка се умножават.