Двамата са обсъдили борбата с организираната престъпност, киберпрестъпността и тероризма

"Мислим еднакво с премиера Бойко Борисов и за мен беше важно да посетя България в началото на моя мандат".

Това заяви директорът на ФБР Джеймс Коми след срещата си с премиера Бойко Борисов, цитиран от OFFnews. Коми е в България по покана на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

"Сигурен съм, че връзката ни с България ще бъде все по-силна", каза още Коли.

Обсъжданите на срещата теми

"Много съм щастлив, че наследих тази връзка, за да работим успешно и да защитаваме двете страни. Обсъдихме някои от дейностите с премиера, с които се занимавахме, когато бяхме по-млади. Надявам се, да продължим прогресивната връзка между двете агенции", допълни още той.

Коми заяви, че му предстои мандат от 10 години, в който ще се връща още много пъти в България.

По време на разговорите Борисов и Коми са обсъдили борбата с организираната престъпност, киберпрестъпността, тероризма, както и предстоящите срещи на директора на ФБР с представители на ДАНС и прокуратурата.

"Заедно с премиера Бойко Борисов ще се борим с организираната престъпност, с тероризма и киберпрестъпността в интернет. Престъпниците направиха света по-малък с интернет и в този смисъл България и САЩ са като съседи", допълни още Коми.

Доброто партньорство ще продължи

От своя страна премиерът Борисов благодари за доброто партньорство с ФБР през годините и увери, че сътрудничеството ще продължи.

"Ще продължи добрата работа, която имахме и с предишния директор и ще бъде добър наш приятел в общите операции, в които действаме с ФБР и в момента", заяви Борисов и допълни, че на директора на ФРБ Коми предстоят срещи с председателя на ДАНС, министъра на вътрешните работи.