Много често хабим време и енергия да мислим за хора, които не харесваме. Намразили сме ги поради някаква причина и продължаваме да се самонавиваме срещу тях. Предлагаме ти седем от най-често срещаните персони, които са обект на омразата ни:

Човекът, който владее сърцето на "твоя любим"

Когато някой, когото много харесваш, е адски щастлив с друг човек, чувството е ужасно. Искаш да се скриеш в някой ъгъл и да се наревеш за година напред. В тези моменти на отчаяние на лявото ти рамо се появява едно малко дяволче, което ти шепне в ухото: "Едва ли е толкова щастлив! Невъзможно е да е толкова щастлив! С неговата половинка изглеждат като мухлясал хляб, натопен в прясно мляко. Трябва да ги спасиш от тази попара, която са надробили.".

На другото ти рамо си поклаща крачетата ангелче, което с усмивка ти говори: "Не е твоя работа да се бъркаш във връзката на човека, в когото си безумно влюбен. Ако той изпитва същите чувства, сам, без твоя помощ, ще се раздели със сегашната си половинка и ще те намери!".

Човекът, чиито постинги следиш във "Фейсбук"

Толкова много пъти си разглеждал постингите на конкретен човек във "Фейсбук" и винаги след това си се ядосвал. Защо го правиш? Излишно е! Не си губи времето. Забрави за него. Има толкова много други неща, които заслужават вниманието ти.

Няма смисъл да си губиш ценното време, за да мразиш някого, с когото не споделяш нито общи възгледи за света, нито ти е истински приятел, че да му се ядосваш. Намери си по-приятно занимание от това да следиш статусите на конкретен човек в социалната мрежа.

Колегата, от когото ревнуваш

Шефът си има любимец... За съжаление, това НЕ си ти, а колегата по бюро. Големият бос предпочита него пред теб, без да има основателна причина. Нещата му се получават много по-лесно. Той се чувства много добре. Облагодетелстван е. Животът му е по-спокоен.

Разбираме те, но и да ревнуваш, и да се ядосваш, и да го мразиш, няма да направиш нещата по-леки. Има няколко начина да промениш това положение. Първо, да смениш работата. Второ, да работиш по-усърдно, за да те забележи шефът. Трето, просто да забравиш за колегата и да си вършиш работата. Изборът е в твоите ръце. 

Известна личност, която не можеш да понасяш

Прекарваш всяка секунда в мисли за някоя известна личност. Следиш всяка нейна стъпка във "Фейсбук" и "Туитър". Точно това непрекъснато следене и мания по някоя звезда ги прави много по-популярни, отколкото са заслужили. Ако обществото спре да обръща внимание на подобни личности, те ще са си просто хора като нас. Не си хаби нервите, че "Бийбър си показа дупето".

Човекът, който се държа грубо с теб на улицата

Тази сутрин някакъв тип брутално те избута с колата си на тротоара, въпреки че светофарът за пешеходците беше зелен. Ти моментално се провикна: "Хей, внимавай!", но той не те отрази изобщо.

Повярвай ни! Няма смисъл тази малка и незначителна случка да разваля целия ти ден. Шофьорът на автомобила не заслужава и минимална част от гнева ти. Съветваме те да отделиш повече време за хората, които ти отварят вратата или на онези, които ти се усмихват по улицата, когато те видят с чашата сутрешно кафе в ръка. 

Човекът, с когото твоето бивше гадже ти изневери

Този човек винаги ще остане в съзнанието ти като най-омразния, така че е излишно да внасяш допълнителен смут в системата си с мисли като: "Какво щеше да стане, ако не бяха спали заедно?". Не се обсебвай от глупости. Вложи енергията си в нещо по-полезно и по-приятно.

Човекът, който изглежда по-добре от теб

Няма нищо по-жалко от това да мразиш човека, който е по-хубав от теб. Светът е пълен с красиви хора, които получават повече внимание и повече безплатни неща. Честно ли е? НЕ! Потискащо е! Повечето от нас си казват: "Хубавичка е тази манекенка, но сигурно е много глупава. Какво от това че има перфектни форми? Красотата не е всичко!".

Засега трябва да се справим с факта, че красивите хора постигат по-лесно нещата в живота. И въпреки всичко, не се хаби да ги мразиш, а вложи енергията си в разкрасителни процедури.