При определянето на новите цени не са били спазени важни законови процедури

Магистратите отмениха поскъпването на винетните стикери от 1 януари 2016 г. Тричленен състав на Върховния административен съд отмени постановлението на Министерския съвет, с което бяха определени по-високи цени

Решението е било получено от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи. Това съобщи пред Нова телевизия Николай Димитров от организацията. 

Той уточни, че в мотивите си ВАС е посочил, че при определянето на новите цени не са били спазени важни законови процедури.

Само преди месец Върховната административна прокуратура реши, че има основание в жалбите срещу по-високите цени на винетните стикери. След влизането си в сила цената на винетките беше оспорена от редица физически и юридически лица. Впоследствие техните искания бяха подкрепени и от юридическата организация, която води дело срещу цялото постановление на Министерския съвет.

Виж още: Експерт предлага пътуване без винетки по второкласните пътища

След разпити на вещи лица и събиране на доказателствен материал, на заседанието си тричленен състав на Върховния административен съд реши да даде ход на делото, припомня Николай Димитров. 

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Източник: Нова телевизия