Възползвай се от продуктите на сезона - тиквички и червен лук, с тази страхотна идея за леко хапване в жегите.
Продукти:
3 с.л сирене "пармезан", настъргано
2 с.л босилек (или копър), ситно нарязан
чер пипер на вкус
60 мл сметана
сол на вкус
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
250 г спагети
500 г пресни тиквички, нарязани на кубчета
1 глава червен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
1. Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети).
2. Добавяме чесъна и го пържим, докато стане златист.
3. Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме, докато лукът започне да променя цвета си.
4. Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните тиквички.
5. Задушаваме зеленчуците, докато тиквичките омекнат.
6. Подправяме ги със сол и чер пипер на вкус.
7. Прибавяме сметаната и варим минута-две.
8. Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода.
9. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при тиквичките. Разбъркваме добре.
10. Поднасяме спагетите, поръсени с настърган пармезан.
Още интересни рецепти ще откриеш в Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook