На 12 април клуб "Ялта" ще посрещне американската хип хоп и аренби звезда Джези Джеф. Така българските фенове ще се запознаят с половинката на "свежия принц от Бел Еър".

Любовта към музиката и талантът на Джези Джеф се открояват още в ранните му детски години. Едва навършил 10 години той започва да миксира, като използва мазето на родителите си, за да се упражнява. 

Звездата на Джези изгрява през 80-те години в самата зора на олд скул хип хопа, който произлиза от кварталните партита през 70-те и 80-те. Тогава се е пускало предимно фънк, диско и соул. Първите диджеи на партитата постепенно осъзнават, че песента е най-танцувалната и приятна част и разширяват я, използвайки аудио миксери и плочи.

Колаборацията на Джези с Уил Смит в суперуспешното дуо DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince жъне огромен успех през 80-те и 90-те години. Първият им сингъл Girls Ain't Nothin But Trouble предизвиква небивал интерес. Римите на Уил и миксовете на Джези се превръщат в тоталния хит на своето време, познато като "Златния век" на американската хип-хоп култура.

Диджей Джези Джеф изумява всички със своите невероятни си умения с винила, новаторството си и музикална гъвкавост. Той е носител на редица награди включително и "Грами". 

Пионерът на рап музиката ще се срещне зад пулта на "Ялта" с нашенеца диджей Станчо и изгряващата звезда на българска хип-хоп музика диджей Рей Бон. 

Тримата артисти ще направят истински сблъсък на хип-хоп поколенията от последния четвърт век. Парти вечер, която всеки истински фен на рап музиката ще запомни завинаги!