Да се провери къде е отивала печалбата, призова бившият министър на здравеопазването

Унищожавани са документи за обществени поръчки във ВМА. За това алармира в сутрешния блок на Би Ти Ви д-р Емануил Найденов от Асоциация "Млади лекари за ново здравеопазване".

Припомняме, 

че бяха разкрити злоупотреби за милиони във ВМА по времето

когато сегашният председател на здравната комисия ген. Стоян Тонев е бил шеф на болницата. Вследствие на това премиерът Бойко Борисов поиска Тонев да напусне всички постове, които заема като част от ГЕРБ. 

"Защо трябва сега да бъде сезирана прокуратурата, при положение, че тя е направила одит. Ако всичко е било толкова цветущо, защо вследствие на проверка на одита, точно в тези години преди 2007-ма, липсват документи за обществени поръчки", недоумява младият лекар. 

"Мен ме учудва, че никой, включително и БЛС, не застана с ясна позиция. Аз съм на мнение, 

че става дума за някаква схема

Тези мениджъри са изградили сегашните схеми", изричен бе Найденов. 

Заедно с него в студиото бе и бившият министър на здравеопазването д-р Радослав Гайдарски. През цялото време обаче Гайдарски отказваше да седне до д-р Емануил Найденов. 

Гайдарски се чувствал обиден, тъй като при предишно участие Найденов бил сменил темата на разговора. Найденов обаче бе категоричен, че не просто би седнал до ексминистър, но би му стиснал и ръката. 

"Ако се докаже, че има източване, а аз вярвам, че това е истина, няма да става дума само за оставки. 

Цялото ВМА знаеше, че има частна клиника горе

Сигнализирано е. Да източиш 12 млн. от държавната хазна за една единствена клиника в болницата, малко е да се иска само оставката", категоричен бе д-р Гайдарски. 

Не мога да говоря за политически чадър, посочи той, но подчерта: Трябва на всяка цена да се проверят всички болници.