Навсякъде по света има договорки. Естествено, че на тези разговори се обсъждат имена на министри, защото политиките се правят от конкретни хора. Би било смешно да не се обсъждат имена, коментира той преговорите между ГЕРБ и останалите партии

Надявам се новият парламент да бъде по-смирен. БСП и ДПС пък се надяват техните кадри по ниските етажи на властта да останат. Аз съм на същото мнение. Не трябва да има чистка. Който е "калинка" и не става, да си ходи. Който е кадърен, остава. Това каза в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов.  

Формулата на новото правителство

Правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок е най-подходящата формула за управление. Не знам обаче, защо всички забравят ДПС. Те поставиха условие "Патриотичният фронт" да не участва в централната власт. 

"Патриотичният фронт" не е в централната власт. Това са едни 38 гласа, които могат да бъдат използвани, когато потрябват. 

Виж още: ГЕРБ и ПФ - пред подписване на коалиционно споразумение

Политиката не е за хора със слаби нерви и слаб стомах

В политиката важи и принципа на капитализма. За вашето място на вратата чакат двама нови, обясни математикът. 

2 години ще бъдат достатъчни на 43-тото Народно събрание, предвиди той. За 2 години може да бъдат решени основните проблеми на държавата.

Евтини мандати

95% от хората, които гласуваха, получиха депутати в парламента. Това се случва за първи мандат. Имаше и евтини мандати, като този на Бат' Сали. Това може да се реши чрез национални листи или изборен район за чужбина. Най-добре чрез двете. 

Политиците вече искат да премахнат преференциите. Важното е да не им позволяваме, категоричен беше проф. Константинов.

Виж още: АБВ няма да участва в коалиция с десни