Прогнозата на математика е, че положението за хората ще става още по-тежко

Правителство на малцинството с подкрепата на първите три партии, но без коалиция. Това предложи като най-добър вариант математикът Михаил Константинов в сутрешния блок на ТВ7.

"Смятам, че е добре за държавата първите три партии, без да участват във формална коалиция, да подкрепят управлението", посочи още той.

"Очевидно този път управление без ГЕРБ няма да има", категоричен бе Константинов, добавяйки, че няма как останалите партии да се коалират без ГЕРБ.

Според сметките на математика ГЕРБ влиза в парламента с 84 мандата, БСП – с 39 мандата, ДПС – с 38 мандата, РБ – с 23 мандата, ПФ – с 19 мандата, ББЦ – с 15 мандата, „Атака" и АБВ – с по 11 мандата. 

"Българите наистина гласуваха малко, но средноевропейски", обясни Константинов и припомни, е вдигането на цените на тока помогна на Волен Сидеров да се върне отново на политическата сцена.

Според него Бойко Борисов най-вероятно отново ще бъде премиер, но това е опасно за него. "Той иска да става президент, но няма ресурс да бъде премиер за 2 г., а после да стане президент", каза математикът.

Виж още: Проф: Михаил Константинов: Българският народ си направи жестока шега със своите политици

Ако Борисов се съгласи да бъде премиер краткосрочно, то може би ще има шанс за поста на президент, коментира още Михаил Константинов.

Не се ли стигне до принципно съгласие между лидерите на осемте партии, то те ще си отидат по мъчителен начин от управлението, а положението за хората ще става все по-тежко, прогнозира още математикът.