От ОДМВР-София направиха отчет за работата си през изминалата година

За миналата година престъпността в София е намаляла с 40%, отчитат от ОДМВР-София. Това обяви директорът на ОДМВР-София Мариета Иванова на специална пресконференция.

По-малко престъпления, повече разкрити

Според данните на полицията на територията на областната дирекция на МВР са регистрирани 1391 криминални престъпления. Това е с 492 по-малко спрямо 2013 г. За сметка на това разкритите престъпления са с 42 повече спрямо по-миналата година, посочи Иванова.

През 2014 г. са били разкрити и 2701 престъпления, регистрирани от минали години. Основно престъпленията на територията на ОДМВР-София са против собствеността, които през 2014 са били 1971, добави тя.

От полицията отчитат още намаляване на и в кражбите на автомобили, като през миналата година те са били 50, а седем от тях са разкрити.

Служителите на ОДМВР-София са разкрили три от шест убийства, случили се през 2014 г. и четири от пет опита за убийства.

Похвали и препоръки

Професионалното ръководство на МВР отправи и своите препоръки към работата на областната дирекция през настоящата година - активизиране на противодействието на икономическата престъпност и престъпленията, свързани с наркотични вещества.

На много високо ниво определи отчетените резултати и административният ръководител на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова. Тя се спря на ефективното взаимодействие и постигнат синхрон в работата на двете институции.