Сред спрените проекти е и поръчка за изграждане на горски пътища за горски пътища за 95 млн. лв.

Правителството е взело решение да прекрати обществени поръчки за няколко десетки милиони лева, към които има голям обществен интерес и съмнения за нередности при обявяването им. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов. 

Сред тях са поръчката за нови лични документи на стойност 500 млн. лв. на МВР, поръчка на Югозападното горско стопанство за изграждане на горски пътища за 95 млн. лв., поръчки за благоустройството на Варна и Златни пясъци и други. 

Новите личните документи например ще се правят от печатницата на БНБ, която ще се преструктурира като търговско дружество и част от нея ще мине по-късно към МВР, обясни Горанов.

Виж още: Сега Пеевски пита Борисов кого вижда в огледалото​

Финансовият министър отказа да уточни над какъв праг трябва да е поръчката, за да бъде ревизирана. Той не се опасява и от съдебни дела, въпреки че в новия закон за обществените поръчки е изрично записано, че започналите вече процедури ще се довършват по стария закон.

Според "Клуб Z" поръчките за изграждането на горски пътища са били спечелени депутата от ДПС Делян Пеевски строителна компания "Водстрой 98".

Това е втората голяма обществена поръчка, която в последните три дни министър-председателят разпорежда да бъде спряна заради съмнения за скрити икономически интереси на Пеевски след спирането на лот 1 и лот 2 на магистрала "Хемус".

Източник: "Дарик", "Клуб Z"