Никола Пелц, която навърши 18 в началото на тази година, е избрана за главната женска роля в четвъртия филм от поредицата

Младата актриса е известна най-вече с участието си във фентъзи епоса "Последният повелител на въздуха" на М.Найт Шаямалан, игрална версия на популярния анимационен сериал "Аватар" - по Кино Нова на 18 април от 21 ч.

Там героинята й e 14-годишната Катара - последната повелителка на водата, а сред звездите, които й партнират, са Джаксън Ратбоун (сагата "Здрач") и Дев Пател ("Беднякът милионер".)

Филмът обаче получава предимно негативни отзиви плюс пет от анти-наградите "Златна малина", вкл. за сценария и режисурата на Шаямалан.

Ако обаче "Трансформърс-4", очакван през 2014-а, даде нов тласък в кариерата на тийнейджърката, заслугата ще именно на М.Найт, който настоявал именно тя да играе Катара.

Водещата женска роля в "Трансформърс" дотук са играли сексбомбата Меган Фокс и една от най-сексапилните моделки - Роузи Хънтингтън-Уайтли. Сега главната мъжка роля също е поверена на ново лице.

Сред останалите роли на Никола се откроява появата й като статистка в момичешкия клип на Майли Сайръс 7 Things (2008 г.), режисиран от Брет Ратнър.