Въоръжени обирджии опитаха да ограбят пощенски клон в гр. Средец. Единият нападател е застрелян на място.

Пощите в цялата страна спряха работа заради срив в информационната система, съобщиха от "Български пощи" ЕАД. Днес е първият ден, в който се раздават парите за възрастните хора за февруари.

"Днес от 10.00 часа сутринта временно прекъсна информационната система на "Български пощи" ЕАД, поради внезапна повреда в хардуерната конфигурация. В момента техническите екипи извършват ремонтни дейности. Очакваме в кратки срокове функционалността на системата да бъде възстановена. Поднасяме своите извинения за причинените неудобства на нашите клиенти", се казва в съобщение на дружеството.

Въоръжен обир в гр. Средец

По-рано днес в гр. Средец беше направен опит за обир на парите, предназначени за пенсии, като един от нападателите беше застрелян смъртоносно, а другият е арестуван. 

Двама охранители са приети в Спешното отделение на бургаската многопрофилна болница след схватка с нападателите с травми по главата. Пострадалите са на възраст 37 и 57 години.

Нападението е регистрирано в 8.55 часа тази сутрин. Инкасо колата е била паркирана пред пощенски клон на улица "Христо Ботев" 12 в Средец, уточни говорителят на Областна дирекция на МВР Цветелина Рандева. 

"Охраната на инкасо автомобила е оказала съпротива, тъй като е забелязала, че мъжете са били въоръжени с пистолет. Простреляли са единия от нападателите, който заедно със съучастника си се е опитал да напусне произшествието, но на около 200 метра от автомобила е паднал мъртъв на земята. Вторият нападате се е укрил, но по-късно е задържан от органите на реда", съобщи още тя.

Установена е самоличността на грабителите. И двамата са 20-годишни, от Бургас и Черноморец.

Източник: "Дарик"