79-годишен бивш военен застреля известен геодезист в административна сграда

Минути след 16 ч. е получен сигнал за смъртоносно прострелян мъж в административна сграда на ул. "Александър Жендов" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пристигналият екип криминалисти от Първо РПУ задържал на място извършителя на престъплението - 79-годишен мъж, който по неофициална информация е бивш военен със законно притежаван пистолет.

Медицински екип е установил смъртта на жертвата - 67-годишен мъж, чиято самоличност е изяснена. Според в. "24 часа" убитият е геодезистът Александър Василев. Той имал легален бизнес, а негови колеги предполагат, че до фаталния изход се стигнало заради скандал за пари.

Александър Василев се е занимaвал със земеразделяне и е работил по проекти. Негови близки категорично отричат да е криминално проявен. Предполага се, че убиецът е клиент.

Служителка в сградата го забелязала след стрелбата и помислила, че е пострадал. После подала сигнал в полицията и старецът бил задържан. Натоварен бил на линейка, а главата му била привързана с бинтове, разказва още "24 часа". Откаран е в Първо РПУ, което е на 200 метра от мястото на убийството.

По първоначални данни фаталният изстрел е произведен с огнестрелно оръжие. Извършва се оглед с цел установяване на обстоятелствата.

Източник: Пресцентър МВР; в. 24 часа