Бременната херцогиня на Кеймбридж се върна към задълженията си като член на британското кралско семейство, но всички на Острова коментират коментарите по неин адрес

Макар че кара тежка бременност, която в края на миналата година я вкара в болница, съпругата на принц Уилям се върна към публичните си изяви.

Вече в четвъртия месец, тя посети рехабилитационен център за пристрастени жени в Лондон и разговаря с млади майки, настанени за лечение там.

В началото на март пък й предстои визита в рибарско градче, където е регистрирано едно от най-високите равнища на безработица във Великобритания. Кейт отива там, за да представи благотворителна инициатива на свекъра си принц Чарлз, а програмата й включва разглеждане на местния музей на рибната индустрия.

Фотогалерия: Първата година на Кейт като принцеса

Щастието на бъдещата майка обаче бе донякъде помрачено от писателката Хилари Мантел, която сравни Кейт с манекен от витрина и я нарече "пластмасовата принцеса".

Авторката на исторически романи като "Вълци", отличен с наградата "Букър", се изказа по адрес на херцогинята по време на своя лекция в Лондон.

Кейт и Уилям като восъчни фигури в музея "Мадам Тюсо"

Съпругата на принца беше определена като "кукла на конци, по която се окачат разни парцалки", без собствен облик, "майсторски изваяна по предварително зададен модел, с идеалната пластмасова усмивка".

В защита на Кейт се изказа дори самият министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън. Според неговите лични впечатления принцесата е интелигентна, отдадена на дейността си и дотук се справя прекрасно като посланик на страната, особено по време на олимпийските игри.

Фотогалерия: Випове по трибуните на Лондон 2012

Кейт и Уилям се прегръщат след поредния британски успех на игрите в Лондон миналото лято