Виж кои са почивните дни през 2013 и няколко начина как да се възстановиш след тях.

За по-голямо удобство и ориентация в "джунглата" от почивни дни и за да знаеш кога да планираш отпуска си, виж на кои дати се падат официалните празници:

Официални празници 2013
1 януари – Нова година
3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност
3, 4, 5 май – Великден
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
6 септември – Ден на Съединението Официален празник
22 септември – Ден на Независимостта на България
1 ноември – Ден на народните будители
24, 25, 26 декември – Коледа

Знаем, че след всеки празник, повечето от нас се възстановяват много трудно. Обикновено свързваме празниците с преяждане, препиране, преспиване и т.н.

Имаме пет решения на тези проблеми. 

1.Чувстваш се скапан! Просто не си ти! Имаш страшен махмурлук! Чувстваш се осакатен, а не отпочинал, както се очаква да бъде след почивните дни. Предлагаме ти да се отдадеш на обилно хранене. Така ще живнеш поне малко, за да си свършиш работата.

2. Ако си прекалил с пиенето, не изневерявай на себе си като спреш да пиеш. Добре е да ти се намира под ръка някоя резервна бутилка хубаво вино. Така по-лесно ще дочакаш дните до следващите празници. Но не прекалявай, защото нищо не е полезно в големи количества! 

Виж още : 5 факта за алкохола

3. Изпаднал си в депресия. Разбираме те. Напълно нормално състояние след почивните дни. За да си повдигнеш самочувствието и за да се почувстваш по-добре, купи си някоя глезотийка, на която отдавна си хвърлил око. Може да е часовник, гривна, книга, или просто кутия с бонбони.

4. Бил си при мама и тати. Тъй като мама не може да те остави гладен, ти е изпратила голяма кутия с всякакви вкусотийки. Сега ти се е паднало да се държиш като 5-годишно разглезено дете. Пусни си някое детско филмче и започвай да папкаш лакомствата, приготвени с много любов, едно по едно.

5.Лепнал някой вирус. Ужас! Съветваме те да отидеш на лекар. Той е човекът с най-адекватна оценка за твоето здравословно състояние. Единственото, което можем да кажем ние, е да пиеш много чай, витамини и да си стоиш вкъщи.

Приятно забавление през предстоящите почивни дни и умната!