Случката се разиграла по линия номер 7 към столичния жк "Люлин". Родителите на пострадалото момче смятат, че нападателят може да е част от схема за кражби

Младеж на 18 години беше ранен с хладно оръжие в тролей от столичния градски транспорт заради забележка. Пострадалият е приет за операция в "Пирогов" с опасност за живота.

Тролейбусът по линия номер 7 се движел в посока "Люлин". По неофициална информация вътре се возела група деца от ромски произход, които цапали превозното средство с люспи от семки.

Младежът им направил забележка, след което влязъл в спор с 33-годишен мъж, който извадил нож и наръгал опонента си два пъти в областта на гърдите. 

Нападателят е задържан и по първоначална информация на Би Ти Ви е криминално проявен, като в него са открити няколко шишета метадон. Той ще бъде обвинен в опит за убийство. Родителите на намушканото момче обаче допускат, че е бил част от схема за крадене на пари. 

"Децата са в група с нападателя. Те нарочно цапат със семки и доматен сок седалките зад шофьора, за да не може никой да сяда там. После му спират шалтера, шофьорът слиза да го включи и в това време малките му крадат парите, цигарите и каквото има", разказа пред Нова телевизия майката на 18-годишния Борислав Великов, който е ученик последна година в спортното училище на ЦСКА.

Синът й тренира активно, на 21 май трябва да се яви на матура, а на 26 май е абитуриентския му бал.

Източник: Би Ти Ви, Нова телевизия