Отломки от самолета и лични принадлежности на пътниците са открити на 290 км от брега на Александрия

Откриха останки от изчезналия вчера самолет на Египетските авиолинии, предаде Би Би Си. 

Пътническият самолет с 66 души на борда изчезна от радарите в 3:39 часа, докато лети над Средиземно море, между остров Карпатос и египетския бряг. 

Отломки от самолета и лични принадлежности на пътниците са открити на 290 км от брега на Александрия. Информацията е потвърдена от египетските власти и авиокомпанията, От гръцка страна все още няма коментар по темата.

Авиокомпанията изрази съболезнованията си на семействата на жертвите: 

"Египетските авиолинии поднасят съболезнованията си към семействата на жертвите на катастрофата и изразяват дълбокото си съжаление за този трагичен инцидент", гласи изявление на авиокомпанията.

Виж още: Изчезналият самолет на Египетските авиолинии се е разбил

По-рано днес експерти от американски разузнавателни агенции съобщиха, че извършени в САЩ анализи на сателитни снимки не показват признаци за експлозия на борда на самолета, който се разби по време на полет от Париж за Кайро.

На борда на самолета, който е изпълнявал полет от Париж, Франция, за Кайро, Египет, е имало 66 пътници, от които 30 са египтяни, 15 французи, 2 иракчани, останалите са от Великобритания, Белгия, Португалия, Судан, Алжир и Чад. На борда е имало 1 дете и 2 бебета, съобщиха от авиокомпанията. 

Машината се е намирала на 11 хил. метра височина и най-вероятно се е разбилa. Все още се изяснява причината за изчезването на самолета.