Какви пособия трябва да купим на детето си за училище

Идва време за училище. Ако имате дете, знаете каква олелия настава. Ученикът ни има нужда от множество неща: дрехи, тетрадки, учебници, бележници, раница, обувки, спортен екип, химикали, моливи, други пособия и какво ли още не. Самата идея за това колко неща трябва да се купят, може да ни докара главоболие и лека финансова криза. 

Otnovo na uchilishte 1

Всички знаем какво означава това - часове обикаляне по магазините, нерви, често дори опашки и като цяло загуба на време. Най-доброто решение в случая, което ни позволява да се избавим от цялата тази суетня, е онлайн пазаруването. Разбира се, за някои неща може да ни се наложи да направим една обиколка по магазините, но най-важните материали, нужни на детето ни в училище, могат да бъдат открити и онлайн. 

Obratno na uchilishte 2

Затова и от колегите от Nie-Jenite.bg предлагат малко помощ в планирането. Те са съставили списък с най-важните пособия за училище, от които детето ви има нужда - и които могат да се намерят в интернет:

1. Тетрадки

Tsvetni tetradki sas spirala

Никой ученик не може без тетрадки в училище. Те са нужни за почти всеки предмет. Това, което ни трябва, е да са здрави (за да не се късат), да са достатъчно големи, че да не се изписват твърде бързо. В случая най-подходящи са тетрадките с твърда корица от термохартия. Те отговарят на нуждите на детето, а освен това са направени от екохартии. И ги има в разнообразни цветове.

Цена: 8,93 лв.

2. Комплект за чертане 

Komplekt za chertane sas spaydemen

В часовете по математика децата ще имат нужда от комплект за чертане, включващ линия, молив, гума и острилка - всичко, което е необходимо на един малък ученик, за да се научи да чертае прости фигури. В случая те са типични материали и това, което трябва да търсим, е здравината и интересната картинка, която да накара детето ни да се зарадва. 

Цена: 2,64 лв.

3. Цветни моливи

Tsvetni molivi v metalna kutiya

Рисуването е неделима част от учебния процес при децата, като моливите винаги са важни. Те трябва да са здрави, да не се чупят и да имат достатъчно цветове, за да могат малките ученици да дадат пълна свобода на фантазията си. Металната кутия винаги е предимство - с нея моливите няма да се загубят и няма да се повредят в раницата. Освен това хубавата кутия е повод на детето да се похвали, а уникалната картинка ще предотврати възможността за объркване на пособията с тези на другите деца. Това важи за всеки предмет за училище. И ако вземете под внимание това, най-вероятно ще ви спести известно количество рев и караници с другарчетата.

Цена: 6 лв.

4. Пастели

Pasteli v kutiya

Заедно с моливите идват и пастелите. Тук важи същото - да са разноцветни, да са поставени в удобна кутия, изрисувана с любими анимационни мотиви, за да радва малкия си притежател.

Цена: 1,20 лв.

5. Водни боички

Akvarelni boi

Също важен фактор в процеса на творческо обучение. Тук важни са няколко неща. Като за начало, те не трябва да са токсични, за да не може детето ни да се натрови с тях. Трябва да може да се рисува добре с тях - да не са твърде бледи. И разбира се, да може да се отмиват лесно от дрехите на децата.

Цена: 2,20 лв.

6. Ножица

Konturna nozhitsa

Ножичката също е задължителна част от пособията на един малък ученик. С нея детето ще изрязва, ще прави гирлянди, ще украсява и ще майстори фигурки от хартия. Разбира се, тя трябва да е обезопасена и достатъчно разпознаваема, за да не се стигне до караници чия е ножицата, както обяснихме по-горе.

Цена: 5 лв.

7. Пластелин

Plastelin

Всички помним колко сме се забавлявали като малки, оформяйки какви ли не фигури от пластелин. Той играе важна роля в изграждането у децата на усещане за форма и перспектива. Проблемът при много пластелини е, че те са отровни. Затова е важно да изберете такъв, направен само от чисти материали. Другият фактор са цветовете - колкото повече, толкова по-добре. 

Цена: 13 лв.

8. Раница

Ranitsa zolo

И всички тези пособия, заедно с учебници, химикали и още редица други неща, за които едно дете може да се сети да вземе със себе си в училище, ще стоят в раницата. Тя трябва да има добра вместимост, но да отговаря на детето и чисто физически. Трябва да е удобна, да не води до излишно изпотяване и най-вече - да е здрава. 

Цена: 60 лв.

Otnovo na uchilishte 4

Всички тези пособия можете да откриете в международната платформа за онлайн търговия Kaymu.bg, в която всеки може да купува и продава! В тази изключително лесна за използване платформа са събрани на едно място всички онлайн магазини.

Otnovo na uchilishte 3

Източник: Nie-jenite.bg