Corvette Stigray се завръща по-добър от когато и да било.

Чисто новият Corvette Stingray заимства само два компонента от предишното поколение на Corvette. Той е базиран на изцяло нова каросерийна конструкция и ходова част, използва нов задвижващ агрегат и силово предаване.

Мощният Corvette притежава нова седемстепенна механична трансмисия с функция за активно съответствие на оборотите, която установява избора на предавка и настройва оборотите на двигателя, така че да бъде осъществен перфектен процес на превключване.

Под капака на красивия автомобил ще намерим 6.2-литров V8 двигател LT1 с директно впръскване, изключване на част от цилиндрите при работа на частично натоварване и високотехнологичен горивен процес, които дават възможност за осигуряване на по-висока мощност при по-нисък разход на гориво.

Новият Chevrolet Corvette Stingray притежава, мечтаната от всеки водач, аеродинамична форма. Благодарение на нея нивото на въздушно съпротивление е изключително ниско.

Външният вид на возило просто ще ни накара да се разтопим от удоволствие!

Дизайнерите са използвали естествени леки материали за различните детайли: карбонов капак над двигателя и отделящия се покривен панел, предни и задни калници и врати от композитни материали, нова алуминиева носеща рама на каросерията. 

Всичко това води до изместване на центъра на тежестта назад. Така се постига оптимално съотношение на теглото между предния и задния мост от 50/50 и водещо за класа съотношение между мощност и тегло.

За още по-голямо удобство на водача, Corvette предлага два осем инчови екрана за информация и за инфоразвлекателни цели с възможност за конфигуриране.

Този автомобил е адаптиран за пистово шофиране. Той е допълнително оборудване с Z51 Performance Package включващо: електронно управляван блокируем диференциал, система за смазване със сух картер, интегрална система за охлаждане на спирачките, диференциала и трансмисията, както и уникален аеро пакет, който допълнително подобрява стабилността при висока скорост.

Новият Corvette Stingray ще се произвежда в завода на GM в Боулинг Грийн, Кентъки, като за целта в последния са инвестирани 131 милиона долара, включващи приблизително 52 милиона в нова техника за сглобяване на алуминиевата каросерия, което за първи път ще се извършва от самия производител.

Продажбите на Corvette Stingray coupe модел на година 2014 ще стартират през третото тримесечие на 2013 година.

Очакваме с нетърпение да чуем на живо песента на двигателя му.