Родителите на момичетата, обвинени в нападение над семейството на Бирали Бирали, защитиха децата си, като по думите им нещата са се случили по точно обратния начин

Обрат по случая с дъщерите на заместник-главния мюфтия. Двете момичета, които бяха задържани за нападение над съпругата и дъщерите на зам.-главния мюфтия Бирали Бирали твърдят, че всъщност те са били нападнати, удряни и обиждани. 

"Децата са минавали през паркинга на някакъв магазин. Чули са епитети по техен адрес свързани с облеклото им. Върнали са се, за да разберат има ли някакъв проблем. След което по-голямата дъщеря на Бирали е посегнала към момичетата", посочи бащата на едно от децата Веселин Узунов.

Той смята, че Бирали Бирали вероятно ще иска да осъди родителите на двете момичета.

"Очаквах като свещенослужител Бирали да загърби казуса и да подходи със смирение, вместо това започва с нападки и скандали. Можеше да се намери начин да си опростим взаимно греховете, ако има такива. Явно той не е решил така да процедира", допълни Узунов.

Виж още: Повдигнаха обвинения на две момичета заради нападението над мюсюлманки

Майката на другото момиче, Юлия Зараджийска, каза, че детето ѝ е в шок от побоя и семейството се притеснява от личността на Бирали Бирали.

"Ако можех да го срещна, нищо не бих му казала, тъй като той за мен е много агресивен човек. Страх ни е от поведението на заместник-главния мюфтия", отбеляза тя.

Официалната история

На 27 юни около 11:30 ч. съпругата и двете дъщери на Бирали Бирали се намирали на паркинга на магазин в столичния кв. "Свобода", когато до тях минали обвиняемите В.У. и А.З. - и двете непълнолетни. При разминаването им възникнал словесен конфликт.

Обвиняемата А.З. се насочила към едната потърпевша и я наплюла, а след това ударила с ръка по лицето друга от семейството на заместник главния мюфтия. Междувременно другата обвиняема - В.У. ударила и ритнала и третата пострадала. 

Източник: "България он еър"