Влади Данаилов прие офертата на Големия брат да се приведе в приличен вид, като бъде подстриган, избръснат и се преоблече в подарените му нови дрехи

За да се съгласи да се приведе в приличен вид, синът на Стефан Данаилов получи възможност да проповядва идеите си пред всички съквартиранти веднъж седмично, за по един час.

По-рано новата гост-звезда Иван Ласкин започна да го препитва за книгите, които е прочел напоследък. Според Фънки актьорът от театър "Българска армия" е първият човек, който опонира на Данаилов-младши и поставя под съмнение неговата роля на гуру в Къщата, като го нарича "пълно куку".

В крайна сметка появата на Влади с нов външен вид предизвика бурно одобрение в Къщата, а майка му Ирен Кривошиева започна да твърди, че сега никой навън няма да може да го познае.

Двамата са застрашени за изгонване, след като получиха най-много номинации от останалите. Техни конкуренти за симпатиите на зрителите тази седмица са Бони и Аксиния.

Тайното лично изпитание, на което беше подложен Влади, му даваше шанс да възстанови седмичния бюджет на Къщата, като спечели повече пари за храна.

"По-добре глад и мизерия за тяхната душа!", беше първата му реакция. Впоследствие той все пак склони, след като му бе обещано да изнася седмични беседи пред останалите.

До края на сезона базовият бюджет на съквартирантите е 384,77 лв.,

или по около 20 лева на човек за седем дни - колкото успяха да похарчат в рамките на различни групови или индивидуални мисии.

Складът им вече е зареден само с продукти от първа необходимост в минимални количества, с които виповете трябва да се справят през следващата седмица. При успешно изпълнение на мисиите този базов бюджет ще се утроява, а при неуспех те ще получават

половината от тази сума

Тъкмо сега някои хора ще разберат какво е когато няма какво да ядеш, коментира Багата, след като по-рано тази седмица разплака бившата си любима Златка с отказа си да карат в тандем велорикша в продължение на час, за да добавят 20 лева към парите.

Заради неговото нежелание мисията за определяне на седмичния бюджет бе обявена за неуспешна.