Лий Томсън получил специално разрешение да се изкачи до върха на 38-метровата статуя на Христос Спасител в Рио и е документирал това преживяване със самоснимки и видео.

"Независимо дали ще я определите като "мания", "визуална революция" или просто фотографска форма на графитите, selfie вече е в речника на английския език като дума на годината, а автопортрети вече си прави дори сондата на НАСА, която изследва повърхността на Марс.

За някои да се снимаш сам с мобилния си телефон е просто суета, но тази уникална възможност ме научи, че "селфито" е мощно средство за масова комуникация, което ни позволява да споделяме със света своите гледни точки, личните си истории и вдъхновения...

Това е начин да запаметиш този миг и да кажеш: "Аз бях тук", обяснява Лий Томсън в сайта на своята туристическа агенция The Flash Pack, която предлага групови екскурзии по нестандартни маршрути.

Фотогалерия: Автопортретите на звездите

Освен снимките, той и екипът му са заснели и двеминутно видео, което документира пътешествието през вътрешността на статуята до изхода в най-високата точка. Гигантската скулптура, която е сред Новите седем чудеса на света, е завършена през 1931 г. и се смята за символ не само на Рио де Жанейро, но и на цяла Бразилия.