Взривил се куфар с флакони и избягал от психиатрична клиника алжирец създадоха паника и страх от нови терористични актове

Няколкото нападения от последните дни в Германия, както и атаките в различни други европейски градове си казват думата и паниката сред населението е на високо ниво. Само вчера в Германия бяха получени две фалшиви тревоги за тероризъм. Гражданите и службите са изнервени след редица атаки в рамките на няколко дни и затова реакциите на моменти са пресилени, отбелязват медии.

Търговски център беше опразнен в град Бремен, заради мъж, който се държал подозрително. 19-годишният алжирски бежанец крещял, че ще се взриви. Мъжът е арестуван на бременската централна гара след неколкочасово преследване, довело до евакуация на търговски център в Бремен. 

Впоследствие се оказа, че мъжът е бил настанен в клиниката, тъй като е опитал да се нарани след употреба на наркотици. По-късно избягал оттам и започнал да заплашва, че ще се взриви.

Няма доказателства, че мъжът е планирал някакво нападение или има връзки с ислямистки групировки, въпреки че изказал симпатии към "Ислямска държава" и към атентатора от мюнхенския мол, когато бил задържан за кражби и разпитан от полицията миналия уикенд.

Виж още: А пък светът тотално изперка

Другият проблемен случай е с избухнал куфар в баварския град Цирндорф. Багажът се взривил в непосредствена близост до център за прием на бежанци. В близост е и клон на Федералната служба за миграция и бежанци.

Баварската полиция потвърждава детонация, но отрича тя да е от експлозиви. Според свидетели, взривът е бил в куфар, пълен с многобройни малки кутии, в които напълно възможно е да е имало флакони, твърдят очевидци.

Източник: Ройтерс