Пострадали са доброволец от Турция, журналист от аржентинския вестник "Насион" и негов колега от Беларус

Автобус, с който са пътували представители на медии и доброволци, е бил атакуван по време на игрите в Рио де Жанейро, , съобщи говорителят на организационния комитет Марио Андрада, цитиран от "Гардиън".

Трима души са пострадали при нападението, но нито един от тях не е в тежко състояние. Счупени са обаче два прозореца на автобуса. Засега не е ясно още дали е било стреляно по автобуса, или е бил замерян с камъни.

Инцидентът се е случил в фавелата "Сидади ди Деуш" ("Град на Бога"). Автобусът отивал от спортния комплекс "Деодоро" към главния пресцентър.

След нападението машината била ескортирана от военни до края на пътуването.

Images of the damage caused to a media bus when it was attacked while travelling between venues at #Rio2016 pic.twitter.com/GQHwX0KMiv

— PA Sport (@pasport) 10 август 2016 г.

Пострадалите са доброволец от Турция, журналист от аржентинския вестник "Насион" и негов колега от Беларус, които били нарязани от счупените стъкла. 

"Бяхме на магистралата, карахме бързо, когато чух силен шум и бяхме простреляни в два от прозорците, видяхме куршумите. Аз съм в шок. Ужасно е. Имам нулева мотивация. Просто искам да се прибера и да си стоя вкъщи", разказва Каан Коркмаз, доброволец от Турция.

Малко по-рано имаше и друг инцидент с автобус и журналисти - шофьорът карал с превишена скорост и не видял "легнал полицай". Пострадали са един репортер от Южна Корея, един от Израел и служител на американската телевизия NBC, чиято националност не се съобщава.

Източник: "Гардиън"