Светослав Стойков, който беше задържан на централната берлинска автогара "Шарлотенбург" в събота вечер, остава за постоянно в ареста

Светослав Стойков, който безпричинно ритна в гърба 26-годишна германка, остава за постоянно в ареста, съобщава в. "Труд".

Срещу българския гражданин вече се води следствие за опит за предумишлено убийство, а не нанасяне на телесна повреда.

Според германските медии след излъчването на клипа с насилие от охранителните камери в метрото Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер.

Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя. Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни. Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди.

Стойков беше задържан от германските власти в събота вечерта около 17,30 ч. местно време (18,30 ч. българско време) в автобус на централната берлинска автогара "Шарлотенбург".

Българският гражданин е бил предаден на криминалната полиция, където се извършва предварителен разпит, а в неделя му повдигханаха обвинения.

Стойков е 26-годишен, от Добрич и многократно е съден за кражби, грабежи и хулиганство, показва информацията на "Нова телевизия", която преди дни разпространи снимки на мъжа.

По данни на телевизията той живее в Германия с приятелката си и се прехранва като общ работник. 

Източник: в. "Труд", агенция "Фокус"