За една година дълговете на БДЖ са се увеличили 5 пъти

"Има варианти "Авиоотряд 28" да остане под контрола на Министерството на отбраната, в НСО или в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството".

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на транспорта Ивайло Московски.

"Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството. Мое решение е, тъй като нямам вяра на сегашното", добави Московски.

Проблемите в БДЖ

Според министъра проблемите в БДЖ също са сериозни, като за година дълговете на дружеството са се увеличили с пет пъти. Той заяви, че усилията на министерството ще бъдат насочени за оздравяване на "Пътнически превози", като Московски се надява дружеството да се.

"Намалихме загубите с темпо от близо 20 милиона лева на годишна база на около 3 милиона лева. Към момента загубата вече е 15 милиона лева т.е. за около година се увеличи пет пъти", каза транспортният министър.

Според него, ако 70% от товарите излязат от сегашната компания на БДЖ, означава, че тя практически е приключена. Той заяви, че се надява да се намери инвеститор, който да инвестира и да обнови подвижния състав. Московски коментира, че в състоянието, в което е компанията в момента, тя няма да постигне изискванията на ЕК за финансова стабилност, за да може да получи финансиране.