Тези дни певицата бе обявена за композитор на годината в Англия и спечели 12 награди "Билборд" в Америка, но отличията за най-добра песен не отидоха при нея

Пореден триумф за Адел зад Океана, която осребри 12 от общо 18-те си номинации за наградите на музикалното списание "Билборд", включително за най-добър изпълнител и албум на годината.

Певицата обаче не присъстваше на церемонията в Лас Вегас и наградите й не бяха обявени по време на шоуто - което пък освободи достатъчно време за американските победители: Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Тейлър Суифт, Уиз Халифа, Лил Уейн, Крис Браун и дуото LMFAO.

Стефан и Скайлър Горди, по-известни като Redfoo и SkyBlu, прибраха шест статуетки, а техният Party Rock Anthem, изпълнен на самата церемония в медли с другите им хитове, беше обявен за песен на годината - след като по-рано през годината спечели в тази категория и детската награда Kids' Choice.

Видеото пък се явява продължение на клипа към техния по-късен сингъл Sorry For Party Rocking от едноименния им албум.

Миналата седмица други престижни музикални отличия бяха раздадени в Лондон. Наградите "Айвър Новело" носят името на уелски композитор от началото на ХХ век, автор на патриотичната песен от Първата световна война Keep the Home Fires Burning.

Днес наградата се присъжда от академията на автори, композитори и текстописци BASCA за майсторски написани песни и лауреат на приза за композитор на годината стана Адел, чийто албум "21" счупи маса рекорди, спечели шест награди "Грами" и вече е продаден в 18-милионен тираж. 

При албумите обаче победи Пи Джей Харви със своя Let England Shake, а Video Games на Лана Дел Рей стана най-добра съвременна песен.

Втората статуетка на Адел бе за хита Rolling in the Deep, който има множество кавъри и стана номер 1 в категорията за най-изпълнявано парче, но изгуби титлата "песен на годината" от младия Ед Шиърън и акустичния му хит The A Team, вдъхновен от негов концерт в приют за бездомници...